Wiegel voor het eerst opgeroepen voor Natio U-20-selectie

8 February 2024

Comments: 0

Doelman Jahnilo Wiegel, van PEC Zwolle, is voor het eerst opgeroepen voor de nationale U-20-selectie van Suriname, die eind deze maand in actie komt op het kwalificatietoernooi voor de CONCACAF heren U-20 kampioenschappen. Deze zal worden gehouden van 23 februari tot en met 2 maart in Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De19-jarige Jahnilo heeft stage gelopen bij Ajax en is ook onder contract geweest bij de Belgische club Club Brugge. Hij zal nu de kans krijgen om zijn talent te tonen bij de U-20 Surinaamse nationale selectie. Suriname is in groep B ingedeeld met El Salvador, Antigua en Barbuda, Guyana en Turks- en Caicoseilanden.

Na een round-robin ronde zullen de groepswinnaars doorgaan naar het CONCACAF Men’s U-20 Championship van 2024, samen met de zes vooraf geplaatste toplanden. Na round-robin spelen gaan de twee beste teams van elke groep en de twee beste teams op de derde plaats door naar een knock-outfase bestaande uit kwartfinales, halve finales en finales. Aan het eind van de competitie kwalificeren de vier toplanden zich voor het FIFA Men’s U-20 World Cup van 2025. De landen die vooraf zijn geplaatst voor de groepsfase van het EK zijn : Verenigde Staten, Honduras, Mexico, Panama, Costa Rica en de Dominicaanse Republiek.

In de vorige editie van het CONCACAF Men’s U-20 Championship, gespeeld in Honduras in 2022, wonnen de Verenigde Staten hun derde titel door de Dominicaanse Republiek met 6-0 te verslaan in de finale.