Zwemmers Anthony Nesty back-to-back SEC-kampioen

26 February 2024

Comments: 0

Zowel het mannen- als vrouwenteam van de University of Florida is kampioen geworden van de Southeastern Conference in de Verenigde Staten. Beide zwemploegen staan onder leiding van Anthony Nesty, Surinames enige Olympisch kampioen. De concurrentie had geen schijn van kans; bij de mannen was het verschil met nummer twee Auburn haast vijfhonderd punten, de vrouwen eindigden met iets meer dan tweehonderd punten boven Tennessee.

Op de website van de school zei Nesty dat het winnen van het SEC Championship ‘’altijd geweldig’’ voelt. ‘’Het was een team effort’’, concludeerde hij. De hoofdcoach zwaaide ook lof toe aan de ondersteunende staff en de leiding van de school. Het belangrijkste vond Nesty de ontwikkeling van zijn zwemmers in zowel de klas als in het zwembad. Mede daardoor hebben ze in Alabama op zo een hoog niveau kunnen presteren, stelde Surinames Golden Boy.

Voor de Gators was het de tiende keer dat zowel het mannen- als vrouwenteam in hetzelfde seizoen met het overall kampioenschap aan de haal ging. De mannen, die in de Verenigde Staten als vierde zijn gerangschikt op college niveau, sleepten voor het twaalfde jaar op rij en 45ste keer overall de SEC-titel in de wacht. Hun 1.584 punten waren de meeste ooit in zowel NCAA als UF-historie.

De Gators-zwemmen braken in James E. Martin Aquatic Center in Auburn, Alabama meer dan veertig verschillende records. Adam Chaney, Julian Smith, Scotty Buff en Macguire McDuff brachten het Amerikaanse record op de 200 wisselslagestafette op hun naam. Bella Sims en Josh Liendo sleepten de Commissioner’s Trophy in de wacht met respectievelijk 96 om 91 punten. Schoolgenoot Conor Gesing ging er vandoor met de award als Men’s Diver of the Meet.
Sims pakte drie individuele en drie estafettetitels, Liendo twee individuele en vier estafette. Overall werden 25 gouden medailles in de wacht gesleept. Ook werden veertien zilveren en vijf brons binnengebracht door de Gators-zwemmers.

Bron: Dwt