Abena tekent protest aan na nederlaag in titelgevecht

14 March 2024

Comments: 0

Niet alleen het achtmanstoernooi van Glory leverde een rel op door het incident tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven, maar ook het titelgevecht tussen de Surinaamse kickbokser Donegi Abena en Tarik Khbabez zorgde voor de nodige discussie. Khbabez pakte de lichtzwaargewichtwereldtitel af van Abena, maar die is het daar duidelijk niet mee eens.

De partij was vooraf al erg pikant, want bij een crossfire in aanloop naar het gevecht liep het tussen beide al uit de hand en moest de beveiliging zelfs ingrijpen om de twee uit elkaar te houden. Tot zover niets geks, maar Abena heeft zich na de partij nogal opgewonden om een moment waarop Maik Polanen, de coach van Khbabez, tijdens het gevecht de ring instapt. Abena schrijft op Instagram dat dit volgens de regels niet mag: ‘’Als iemand uit je hoek de ring instapt dan betekent dat directe diskwalificatie. Dat zijn de regels van Glory zelf’’.

Polanen reageerde tegen Vechtsport.info dat hij het beter niet had kunnen doen: «De adrenaline en alles in aanloop naar het gevecht kwam er daar uit.» De coach vertelde ook dat Abena volgens hem een aantal keren natrapte en een stoot uitdeelde nadat de scheidsrechter tussen de twee vechters was gekomen. Het is nog niet bekend of dit ook iets uit gaat halen.

De bond krijgt het daarmee nog druk, want eerder op de dag maakte Glory bekend dat het een onderzoek is gestart naar het incident tussen Ben Saddik en Verhoeven tijdens de Grand Prix. Ben Saddik was aanwezig als steun voor Nabil Khachab, die in de halve finale verloor van Verhoeven.