Invallers bezorgen Transvaal overwinning tegen Broki

4 March 2024

In de Suriname Major League (SML) heeft Transvaal zondagavond 3 maart 2024, een overwinning behaald op SV Broki. De ruststand was 0-0, dankzij goede keeperswerk van Broki-doelman Gianni Forster. In de tweede helft werden de spitsen van Transvaal, Lalanie Tooy en Jercinio Grendel, eruit gehaald en kwamen Dimietri Apai en Tavarel Doekoe in het spel. Deze wissels brachten meteen een ommekeer in de wedstrijd. In de 48ste minuut scoorde Apai de 1-0 binnen, terwijl de 2-0 in de 50ste minuut gescoord werd door Doekoe, die een penalty benutte.

De strafschop kwam nadat Doekoe twee mannen omspeelde in het strafschopgebied en vervolgens gemeen neergelegd werd door Cedric Norah van Broki. In de 71ste minuut werd het 3-0 voor Transvaal, nadat bij een goed opzette combinatiespel de bal door de Broki-verdediger Murvin van der Bosch in eigen doel werd gewerkt.

Eerder op de dag won PVV met 4-1 van FC Inter Wanica. De ruststand  was 3-0. Gerson Kwelling scoorde wederom 2 keer in deze wedstrijd. De andere goals kwamen van Jetro Rees en Faustino Benali. De speler Gino Mac Donald scoorde voor Inter Wanica. Zaterdag boekte Notch een 4-0 overwinning op Leo Victor. De ruststand was 1-0. Finidi Misidjan (2x) en de Brazilianen Pessoa en Santos de Lima scoorden voor Notch.