Jorryn Simson heeft wielrensport momenteel in zijn greep

28 March 2024

Comments: 0

Jorryn Simson staat sinds begin van dit jaar op een eenzame hoogte binnen de wielrennerij. De wielrijder wint wedstrijd na wedstrijd. Afgelopen zondag was het wederom raak toen hij de KFC x SWU-pre Phagwa race in district Commewijne op zijn naam wist te schrijven.

De start van deze ontmoeting, met een afstand van ongeveer 76 km, vond plaats bij het Nierdialysecentrum Diapura met als finish de service station van Roy Boedhoe. “Ik ga er normaal mee om en loop niet naast mijn schoenen’’. Hij erkent nog niet te zijn op de plaats waar hij wil zijn. “Ik geef nog steeds mijn 100% tijdens de trainingen’’.

Met winst van opeenvolgende wedstrijden komt ook enige druk. “De supporters verwachten natuurlijk dat ik elke wedstrijd win, maar ik zet geen druk op mezelf’’ aldus de jonge wielrenner. “Bij wegwielren wedstrijden is het niet altijd zo dat de sterkste wint. Het heel peloton strijd namelijk voor de winst, in tegenstelling tot vele andere sporten’’.

De bron van dit huidig succes heeft volgens Simson te maken met training en nogmaals training. “Er zijn vaak dagen waarbij ik niet wil trainen, maar ik ga toch altijd uit huis om mijn kilometers te maken. Ik ben nu pas vorm aan het krijgen door mijn trainingsintensiteit op te voeren. Ik ben nog lang niet op mijn piek. Dit jaar heb ik 2 piekmomenten en dat zijn mei/juni en oktober’’.

Volledige uitslagen:
Elite: 1. Jorryn Simson, 2. Jeorgen Adelaar, 3. Ruben Vismale, 4. Dimitri Madamsir en 5. Jair Nortan.
Juniors: 1. Adelaar, 2. Nortan en 3. Jermain Jubitana.
50 +: 1. Ruben Vismale, 2. Benito Geerlingsen en 3. Patrik Hart.
40 +: 1. Sergio Fernandes.
60 +: 1. Tony Pijpers.
Dames: 1. Lotte Keikes, 2. Brigitte Rijsdijk en 3. Mirke L’ Herminez.
Pre-juniors: 1. Gamaniell Hart.