Jorryn Simson wint KFC x SWU race

14 March 2024

Comments: 0

Jorryn Simson verkeert in bloedvorm. De jonge wielrijder veroverde zondagmiddag de overall prijs van de KFC x SWU race. Eerder pakte Simson voor dit jaar de Warming up race en finishte hij als 2e op het onderdeel tijdrit achter rivaal Dimitri Madamsir. Allemaal wedstrijden onder auspiciën van de Surinaamse Wielren Unie .

Opde vraag wat het geheim is achter deze prestaties zegt Simson kalm: ‘’mijn doorzettingsvermogen en trainingsvolume’’. Hij blikte met een positief gevoel terug op de ontmoeting van zondag bij het parcours van het jongensinternaat. ‘’Het was een leuke race’’.

Deelname van oud wielrentopper Moses Rickets, die na 10 jaren weer actief aan wielrenwedstrijden participeert, is ook een motivatie. ‘’Ik was zeer blij met zijn deelname. Het maakt de race alleen maar spannender. Vorig jaar had hij nog meegedaan aan een wielerontmoeting, maar dat was op een mountainbike. Dit was de eerste keer na een hele poos dat hij weer is komen racen’’.

Simson heeft heel veel respect en waardering voor Rickets. ‘’Moses is echt iemand naar wie ik opkijk en veel van kan leren. In zijn topjaren was hij een semiprofessional en heeft hij veel topprestaties in de regio geboekt’’. Naar verluidt is Rickets ook een vriend en trainingspartner van Simson geworden.

Als de deelname van Rickets enige druk op hem heeft gelegd: ‘’nee geen druk ervaren’’. Vol zelfvertrouwen zegt Simson geen tegenstand gedurende de ontmoeting te hebben gehad. Hij vindt het weliswaar merkwaardig dat Jeorgen Adelaar, Jaïr Nortan en Rickets binnen korte tijd heel sterk zijn geworden. ‘’En ik verwacht dat ze nog beter zullen worden’’.

Adelaar eindigde de race als 2e achter Simson, gevolgd door Ruben Vismale , Rickets en Nortan.
Simson meent dat hij qua vorm goed zit. ‘’Ik heb vorige week weer interval/hoge intensiteit training geïntroduceerd in mijn schema, na 2.5 maanden alleen duurtrainingen te hebben gedaan’’, legt hij uit. ‘’Ik moet verder nog aan mijn voeding tijdens het fietsen werken, maar ook ervoor en daarna’’.

De wielrijder is nu serieus bezig met de voorbereidingen in verband met deelname aan de Guyana 3 stage race in mei. Alvorens dit internationaal evenement plaatsvindt, staan lokaal nog enkele ontmoetingen gepland. De eerstvolgende wedstrijd is de Phagwa race in district Commewijne.

Volledige uitslag:

*Overall: *1. Jorryn Simson, 2. Jeorgen Adelaar, 3. Ruben Vismale, 4. Moses Rickets en 5. Jaïr Nortan.

*Master 40-49:* 1. Eric Trodikromo en 2. Amrish Mohan.

*Master 50-59: *1. Ruben Vismale, 2. Benito Geerlings en 3. Patrick Hart.

*Master 60 +:* 1. Gio Tjon Kong Hong.

*Dames:* 1. Brigitte Rijsdijk, 2. Vanity Soemoredjo en 3. Mirke L’ Herminez.

*Juniors:* 1. Jeorgen Adelaar, 2. Jaïr Nortan en 3. Enrivano Esajas.

*Pre Juniors:* 1. Enrivano Esajas.

*U-15: *1. Simeon Hart, 2. Albry Adelaar en 3. Chamiell Smart.

*U-13 racefiets:* 1. Elijah Dongor, 2. Mozrael Hart en 3. Maximo Mook.

*U-13 BMX:* 1. Kievaro Helder, 2. Rashaun Cooman en 3. Jisreal Edoa.

*U-10:* 1. Chairro Sumter, 2. Maximo Mook en 3. Zadrach Hart.

*U-8:* 1. Elrick Sumter.