Lange interlandperiode Robinhood ten einde

14 March 2024

Robinhood is uitgeschakeld in de Concacaf Championship. De Surinaamse voetbalkampioen speelde woensdagavond de thuiswedstrijd gelijk tegen Herediano uit Costa Rica. In het goed gevulde Franklin Essed Stadion werd het 1-1, maar door het verloren uitduel gaat de ploeg uit het Midden-Amerikaanse land met een totaalscore van 3-1 over naar de volgende ronde.

Adrian Garzia zette de gasten in de 56ste minuut op voorsprong, maar diep in blessuretijd voorkwam Don Tuur dat de gasten met de volle buit huiswaarts keerden. Robinhood bood, net als in de uitwedstijd, geducht tegenstand tegen Herediano, maar kon de gasten desondanks geen nederlaag toebrengen.Het was weer duidelijk dat de details het verschil maakten. Vooral de omschakeling van de gasten was snel.

Bij Robinhood was de handelingssnelheid iets te traag, waardoor de tegenstander zich weer kon hergroeperen wanneer die balverlies hadden geleden. De tweede helft toonde nagenoeg hetzelfde spelbeeld. Robinhood-coach Roberto Gödeken bracht Franklin Singodikromo in voor de zwak spelende Braziliaan Leandro dos Santos. Aanvallend bracht dat een kleine verbetering voor Robinhood, maar tot echte kansen kwam het niet.

Adrian Garza snelde op het doel af en schoot de bal strak voorbij doelman Jonathan Fonkel; 1-0. Robinhood kreeg daarna zeker drie goede kansen om tot doelpunten te komen, maar ook in deze wedstrijd konden de spelers van de Surinaamse kampioen het leder niet in het doel plaatsen. Uiteindelijk lukte het Tuur wel om de doelman van Herediano te verslaan.

Met dit gelijkspel komt er een einde aan een lange periode van internationaal voetbal voor de roodgroenen.