Moeizame zege De Schakel op De Arend Blauw

18 March 2024

Comments: 0

De Schakel heeft haar eerste zege in de mannen seniorenklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie op zak. Wel moesten zondagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal alle zeilen bijgezet worden om De Arend Blauw met 63-56 aan een kant te zetten. Rofilio Pavion en captain Michaelson Isselt bezegelden de triomf uiteindelijk in de laatste 19.1 seconden respectievelijk uit twee vrije worpen en een lay-up voor de ploeg uit de Van Idsingastraat, die voor de eerste keer in twee duels triomfantelijk was.

De Arend Blauw daarentegen, dat haar eerste duel speelde, had meer uit de wedstrijd kunnen halen, was het niet dat in de vierde tevens laatste quarter slechts één van de zeven toegekende vrije worpen werd gescoord. Jurgen Groenewoud en Andy Hooghart beperkten het gat met nog 24.1 seconden nog tot 56-59 voordat Pavion en Isselt een eind brachten aan de eneverende partij.

“Maar dit zijn leermomenten voor ons om te gaan werken aan bepaalde dingen’’. Tegenhanger Humphrey Eendragt was het helemaal over eens dat de gemiste vrije worpen zijn team duur kwam te staan. ‘’Maar dit was ondanks we helemaal niet trainen een redelijk goede beurt van de mannen’’, vond Eendragt.

Isselt opende de score uit een three-pointer voor De Schakel, dat de eerste tien minuten met 13-9 afsloot. Een driepunter van Hooghart kort na aanvang van het tweede spelbedrijf bracht de spanning terug: 13-12.

Echter, Ivanildo Ho A Hing zorgde uit een soortgelijke actie dat de ploeg uit de Van Idsingastraat weer afstand nam alvorens de rust met 33-24 werd ingegaan. De spelers van De Arend Blauw namen kort vóór aanvang van de derde quarter aanstoot aan de woorden “Als jullie de ballen benutten, is er helemaal geen probleem’’ van Eendragt. Ho A Hing werd met 21 punten topscorer bij De Schakel. Isselt, Pavion en Guillermo Schel droegen elk tien punten bij.

Chinio Ho A Sioe, Milton Landsdorf en Hooghart scoorden samen 35 punten voor De Arend Blauw. Koi Carper Aladey behaalde in de broederstrijd een 114-55 overwinning op Koi Carper de Molen. Darryl Tolud maakte de century met nog 4:11 minuten uit een driepunter. Gylan Watamaleo leidde Koi Carper Aladey met 28 punten, terwijl Jahmit Jambo, die in de laatste seconden een succesvolle dunk uitvoerde, zestien maakte voor Koi Carper de Molen.

Bij de vrouwen waren titelverdediger Yellow Birds en Ballers Club Wanica succesvol tegen respectievelijk SCVU en De Arend.