Natio sluit oefenstage af met 1-1 gelijkspel tegen Martinique

27 March 2024

Comments: 0

Het nationaal voetbalelftal van Suriname heeft zondag tijdens de rentree van bondscoach Stanley Menzo niet weten te winnen in de oefenwedstrijd tegen Martinique. In het Yanmar Stadion in Almere eindigde het duel in 1-1. Daar waar Real Sociedad-speler Sheraldo Becker twee grote kansen liet liggen in de eerste tien minuten, was het Martinique dat op voorsprong kwam. Ondanks dat het een oefenwedstrijd was, werd het duel gespeeld op het scherpst van de snede, met harde overtredingen tot gevolg. Opvallend genoeg kregen alleen Martinique-verdediger Jean-Claude Michalet en voormalig Feyenoord-verdediger Ridgeciano Haps in de eerste helft een gele kaart van scheidsrechter Dennis Higler.

Tien minuten voor rust was Suriname-aanvoerder Stefano Denswil met een prachtige vrije trap heel dicht bij de gelijkmaker, maar het schot spatte uiteen op de lat. Na een goede combinatie aan de rechterflank zette Virgil Misidjan hard voor, waarna Justin Lonwijk de bal voor open doel binnenliep en daarmee zijn debuut opluisterde met een doelpunt. In de tweede helft kreeg vooral Suriname nog een aantal kansen – waarvan de grootste voor Becker – maar het vizier stond in het tweede bedrijf bij de ploeg van Menzo niet op scherp. Dit was het laatste oefenduel voordat de kwalificatie voor het WK 2026 van start gaat.