Start Nationaal Kampioenschap Schaken 2024

19 March 2024

Comments: 0

Het Surinaams Nationaal Kampioenschap Schaken 2024 kende een rustige start in het Denksportcentrum, maar de spanning was meteen na het begin van de wedstrijden voelbaar. De deelnemers stonden op vrijdag 15 maart bij de opening klaar om de strijd aan te gaan voor de fel begeerde kampioenstitel.

Een van de eerste wedstrijden van de dag was die tussen Shiva Kalka en de talentvolle 12-jarige Ethan Tjin Kon Kiem. Kalka had zich grondig voorbereid om de verrassingen van Ethan te kunnen weerstaan, en zijn voorbereiding loonde. Ondertussen was ook de regerend kampioen, Viresh Giasi, vastbesloten om zijn titel te verdedigen. Hij stond tegenover Rajiv Ramsing en slaagde erin om de overwinning binnen te halen, waardoor hij een sterke start maakte in het toernooi.

Een van de meest opmerkelijke wedstrijden op dag 1 was die tussen de ervaren 14-voudig kampioen Roger Matoewi en Imaan Kalidjo. Ondanks een harde strijd die vier uur duurde, slaagde Matoewi erin om uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen, waarbij zijn ervaring en koelbloedigheid doorslaggevend waren.

Naast deze opmerkelijke wedstrijden waren er ook andere boeiende ontmoetingen. Jason Yeung versloeg Gerrit Amatdarso met 1-0, terwijl Suradj Hanoeman de overhand had tegen Frank Lo Kim Lin met een overwinning van 1-0. Ook Ky-mani Wijnhard boekte een overwinning door Garcello Klimsop te verslaan met 1-0.