Surinaamse schakers naar ‘Caricom 50th Anniversary Classic Team Chess Tournament’ van 4 tot 9 maart 2024

5 March 2024

Comments: 0

Vier getalenteerde Surinaamse schakers vertrokken zondag naar Georgetown, Guyana, om deel te nemen aan het prestigieuze “Caricom 50th Anniversary Classic Team Chess Tournament”. Dit toernooi, dat deel uitmaakt van de viering van het 50-jarig bestaan van de Caribische Gemeenschap (CARICOM), belooft een uitdagend en spannend toernooi te worden voor deelnemers uit landen van de regio.

Tijdens dit toernooi zullen verschillende landen uit de Caribische regio vertegenwoordigd zijn, waaronder Suriname, Trinidad, Jamaica, Bahama’s, Barbados, Dominica, Cayman Islands, St. Lucia, Frans-Guyana en dus als gastland Guyana. Het toernooi wordt gespeeld in teamverband, waarbij elk team bestaat uit twee heren en twee dames. In totaal nemen 10 teams deel, afkomstig uit 9 verschillende landen. Het gastland, Guyana, zal zelfs twee teams afvaardigen. Het Surinaams team bestaat uit Shaief Chashawa, Jason Yeung, Victoria Kaslan en Maylee Tjong Tjin Joe.

De wedstrijden zullen worden gespeeld volgens het Round Robin-systeem, wat betekent dat elk team tegen alle andere teams zal spelen, waardoor een eerlijke en evenwichtige competitie wordt gewaarborgd. De Surinaamse delegatie wordt geleid door de voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Marlon Kaslan. Naast Kaslan reist ook een ouder mee als begeleider van het team.Het Surinaamse schaakteam heeft op de eerste toernooidag twee spannende ronden. Ze zullen om 10:00 uur ’s ochtends het opnemen tegen het team uit Barbados.

Om 16:00 uur ’s middags zullen ze de tweede ronde spelen tegen het team uit de Cayman Islands. Elk team zal zijn uiterste best doen om de overwinning te behalen tijdens deze wedstrijden, die beloven om spannende en strategische gevechten te worden.

Het CARICOM Secretariaat heeft in samenwerking met de Guyana Chess Federation (GCF) het CARICOM Classic Inaugural Chess Tournament georganiseerd, een internationale viering van strategie, rechtvaardigheid en eenheid. De inauguratie van de CARICOM Classic Team Chess Tournament vindt plaats in het Ramada Georgetown Princess Hotel, Guyana, van 3 tot 10 maart 2024, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de oprichting van de Caribische Gemeenschap (CARICOM).