Surinaamse Taekwondo Associatie rondt stijlkampioenschappen succesvol af

7 March 2024

Comments: 0

De Surinaamse Taekwondo Associatie (STA) heeft zaterdag de nationale taekwondo stijlkampioenschappen met succes afgerond. Deze wedstrijden werden gehouden in de Congreshal.

Het was de eerste keer dat de STA wedstrijden organiseerde die volledig afgewerkt werden met het taekwondo onderdeel stijl lopen (poomsae). Het stijl lopen is weer een heel andere vorm van competitie in vergelijking met het welbekende ā€œsparrenā€. De stijl zijde van taekwondo is wereldwijd populairder aan het worden. Daar heb je ook vormen van paar lopen (dame + heer) en team lopen (groepen van 3).

Bij het lopen van stijlen werd de deelnemer beoordeeld op de technische aspecten van taekwondo. Er werd hierbij gekeken naar de correcte uitvoering van basistechnieken, de kracht en snelheid, het loopritme en coƶrdinatie, en al hetgeen rondom de stijlloop genoemd expressie van energie. Voorzitter Gregory Markiet van de STA is tevreden met het verloop van de dag. Hij zegt dat deze tak van taekwondo langzamerhand veel populariteit krijgt in de wereld. Daarom was het was nodig om deze wedstrijden te organiseren. Hij is tevreden met het niveau van de pupillen, maar volgens hem kan het nog beter. ā€œEr moet nog gewerkt worden aan de discipline.ā€

Resultaten: Klasse B ā€“ blauw t/m zwarte slip: jeugd t/m 8 jaar: winnaar Jaycee Djosoero, Jeugd meisjes t/m 14 jaar: winnaar Amalia Pawirowinangoen. Jeugd jongens t/m 14 jaar: winnaar Rushul Sewnarain Sukul. Jongens 15-17 jaar: winnaar Shamiel Bhagwandas. Senioren dames 18-30 jaar: winnaar Challegain van Hoop Senioren heren 18-30 jaar: winnaar Micha Lew.

Klasse C ā€“ groene t/m blauwe slip: senioren 18-30 jaar: winnaar Sabrina Isrie Klasse D ā€“ Wit t/m gele slip: jeugd t/m 8 jaar: winnaar Adele Loor. Jeugd meisjes 9 t/m 11 jaar: winnaar Dā€™shelainey Setropawiro. Jeugd jongens 9 t/m 11 jaar: winnaar Dipesh Autar. Jeugd meisjes 12 t/m 14 jaar: winnaar Isabel Markiet. Jeugd

jongens 12 t/m 14 jaar: winnaar Joel Limon. Junior 15 t/m 17 jaar: winnaar Jason Kersout.

-keynews.sr-