Suriname is dicht bij de komst van Etienne Vaessen als international

28 March 2024

Comments: 0

Etienne Vaessen gaat mogelijk alsnog een interlandcarrière starten. De 28-jarige geboren Bredanaar is volgens ‘Voetbalalert’ benaderd door Stanley Menzo.

De bondscoach van Suriname is samen met de nationale voetbalbond druk bezig om de keeper van RKC Waalwijk te binden. Vaessen draagt de achternaam van zijn moeder. De opa van Vaessen is Surinamer. Bronnen rondom de doelman van RKC zouden bevestigen dat hij openstaat voor een loopbaan als speler van Suriname. Op dit moment wordt bekeken of er een akkoord kan worden bereikt. Vaessen komt al zijn hele carrière uit voor RKC, waarvoor hij inmiddels 202 officiële wedstrijden op zijn naam heeft staan. De laatste jaren maakten diverse spelers die in Nederland geboren zijn de overstap naar het Surinaamse elftal. Zo spelen op dit moment onder meer Warner Hahn, Ridgeciano Haps, Dion Malone, Stefano Denswil, Sheraldo Becker en Virgil Misidjan voor ‘Natio‘.

Afgelopen zondag speelde Suriname een oefenwedstrijd in het Yanmar Stadion van Almere City FC.