Tweede winstpartij Yellow Birds in basketbalcompetitie

20 March 2024

Comments: 0

Yellow Birds heeft Telesur in de mannen seniorenklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie met 64-38 teruggezonden. De partij van dinsdagavond had een onooglijke vertoning met daartussenin wat komische momenten.

Het matig opgekomen publiek in de Ismay van Wilgen Sporthal genoot bepaalde keren van airballs aan beide zijden, terwijl spelers van het telecommunicatiebedrijf bij hun acties zelfs buiten de lijnen belanden. Coach Marciano Zalman van Yellow Birds had minder hoofdpijn in vergelijking met zijn tegenhanger Lothar Redan. ‘’Ala man e doel. No wan positie no e teki ma unu e doel’’, hield Redan zijn spelers voor bij een time-out met nog drie minuten te spelen in de eerste quarter.

Yellow Birds ging toen, na een easy lay-up van Isaiah Emanuels, die met 24 punten topscorer werd, met 13-6 aan de leiding. Omar Braafheid maakte in de resterende minuten één van twee vrije worpen voor Telesur, dat de periode met 7-19 afsloot.
Het werd er niet beter op in het tweede spelbedrijf.

Telesur tapte in de derde quarter uit een ander vaatje. Kenrick Hope en Roucher Devid hielpen hun ploeg middels een 8-1 run de achterstand binnen drie minuten tot 21-36 inlopen. Echter, Emanuels en Alonzo Ferdinand hielpen Yellow Birds weer afstand nemen: 45-23. ‘’Moi moi unu ben kon. Luku a score baka yongu’’, uitte Devid zijn frustraties, nadat Redan een time-out had aangevraagd. Het lukte Telesur uiteindelijk toch meer punten dan de tegenstander te maken in deze periode: negentien tegenover twaalf.

Parbhu Shankar maakte de eerste vijf punten in het vierde kwart voor Yellow Birds. Zijn teamgenoten Ferdinand en Stepharno Soesman hadden in deze periode elk ten minste één succesvol blok. Diëgo Maayen van Telesur beging naar het einde toe een onsportieve fout op Emanuels voordat Yellow Birds met 64-38 als winnaar van het veld liep.

Shankar noteerde tien punten voor Yellow Birds. Ferdinand en Ifmorel Drielingen noteerden elk acht.