Anferney Schmeltz: ‘Hopelijk hebben we Suvobo iets bewezen met dit resultaat’

4 April 2024

Comments: 0

Anferney Schmeltz en Dean Kasdi hebben het fundrasingstoernooi van de Surinaamse Volleybalbond op hun naam geschreven. In de mannenfinale werden Joshua Dwarkasing en David Pinas dinsdagmiddag op het veld van Torarica in straight sets geklopt: 21-11, 21-13. Schmeltz praat over een degelijk niveau in de finalepartij. “Het was ons eerste officieel toernooi samen. Hopelijk hebben we de Suvobo iets met dit resultaat bewezen’’, geeft hij aan in gesprek met de Ware Tijd. Schmeltz en zijn partner hopen op een weekendpackage of geldbedrag als prijs.

De openingsset kende een enerverend begin, waarbij de mannenkoppels elkaar tot 5-5 goed in bedwang hielden. De ommekeer volgde nadat Pinas een actie bij het net uit het veld joeg en Schmeltz/Kasdi daardoor met 8-6 aan de leiding hielp. Kasdi maakte later het winnende punt.
In het tweede spelbedrijf zorgde Schmeltz met een overspeelbal buiten de lijnen ervoor dat de favorieten Dwarkasing en Pinas voor het laatst de leiding in handen hadden: 6-5.

Isaiah Olijfveld en Jaïr Alimoenadi zorgden in de U19-jongenscategorie ervoor dat Marwina uit Moengo dubbelkampioen werd. Een dag eerder hadden hun clubgenoten Faith Rensch en Juneadhy Molli namelijk de meisjestitel opgeëist.

Olijfveld en Alimoenadi stuurden Roberto Benschop en Raphaël Gilliot van de Scholen Volleybalvereniging in drie sets terug: 7-15, 15-8, 8-5. Gilliot zorgde met een ace voor de triomf in de eerste set.

Benschop had op het einde van de daaropvolgende periode geen succes met een overspeelbal waardoor er een tiebreak kwam. In de beslissende derde set leidde een fout van Gilliot tot de zege van de Moengonezen.

Olijfveld: “Ik was boos dat we de eerste set hadden verloren, maar dat kwam doordat we zelf punten weggaven. Ik ga weliswaar met een tevreden gevoel terug naar Moengo’’.
Alimoenadi was van mening dat het beter kon. “Het was ons eerste toernooi en we zijn niet gewend met de wind te spelen’’. Hij verheugt zich nu al op meer beachvolleybaltoernooien. “Ik ben trots dat we de dubbel hebben behaald. We hebben vandaag ook mede door tips van mijn broer Jamal beter gepresteerd in de finale’’.