CLD behoudt zicht op mannenhoofdklasse basketbalcompetitie

16 April 2024

Comments: 0

De Caribbean Little Devils zijn in de seniorenklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie goed op weg een plaats in de top zes te bemachtigen. De ploeg uit Paramaribo-Noord boekte zondagavond haar vierde zege uit zeven partijen door De Arend Blauw met 82-56 terug te wijzen.

Met nog vijf partijen voor de boeg behoudt het team van Wilfred Zeefuik zich om na de eerste ronde voor de hoofdklasse te plaatsen. Na de eerste ronde volgt een splitsing waarbij de eerste zes ploegen verder in de hoofdklasse uitkomen en de overige zes in een promotiecategorie. ‘’Ik hoop binnen de eerste zes te eindigen en daarna zien we wel’’, merkte CLD-coach Wilfred Zeefuik een week terug nog tegen de Ware Tijd op nadat zijn ploeg toen verrassend had gewonnen van het sterker geachte De Arend II.

Tegen De Arend Blauw met routiniers als Andy Hooghart, die topscorer werd met vijftien punten, inclusief twee three-pointers, Milton Landsdorf, Dwight Riedewald werd pas halverwege de derde quarter afstand genomen. CLD leidde toen met 42-30, schroefde de voorsprong verder op voordat uiteindelijk met 82-56 werd gewonnen. De winnaar maakte in totaal vijf driepunters, waarvan twee voor Melvin Boetius.

Andere scores: SCVU II – Koi Carper de Molen 72-63. Topscorers: Joël Rigters (SCVU II) 19 punten, Alexander Becker (Koi Carper de Molen) 21; vrouwen hoofdklasse: Ballers Club Wanica – De Arend 60-49. Topscorers: Zephania Zeefuik (BCW) 23 punten, Amare Nouchient (De Arend) 11; Yellow Birds – SCVU 75-65. Topscorers: Cheniqua Pengel (Yellow Birds) 43 punten, Mirelva Marica en Cyrah Atjado (SCVU) 19 punten elk.