CLD verrast De Arend II

8 April 2024

Comments: 0

“The moment of truth’’. Woorden van Mitchell Zeefuik kort voordat De Arend II het zondagavond in de seniorenklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie opnam tegen de Caribbean Little Devils, dat verrassend met 56-53 triomfeerde.

De favoriet stond na een jumper van Maurice Monkou met nog 4:05 te spelen met 53-45 voor. Echter, Melvin Boetius zorgde daarna met het benutten van drie opeenvolgende three-pointers ervoor dat CLD met nog 67 seconden voor het eerst de leiding nam: 54-53. Na een ongelukkige turnover van De Arend II beging Clarence Rozenblad een fout op Boetius, die in balbezit kwam.
De schutter van CLD benutte met nog 8.4 seconden beide vrije worpen, die uit de overtreding voortvloeiden.

CLD-coach Wilfred Zeefuik keek terug op een normale partij tegen zijn oude club. “Ik heb niets anders gedaan’’, zei Zeefuik na afloop tegen de Ware Tijd. “Mijn spelers wilden eindelijk met meer rust en respect spelen’’. Hij liet zijn pupillen wel weten dat op snelheid spelen niet zou werken.

“Ze moesten rustig en tactvol de bal passen en De Arend is erin getrapt. Ze dachten dat ze makkelijk van ons zouden winnen’’. De winst was de tweede uit vier partijen voor CLD. “Ik hoop binnen de eerste zes te eindigen en daarna zien we wel’’, aldus Zeefuik, die zijn neef tevens coach van De Arend II, Orveo Zeefuik diens eerste nederlaag bezorgde.

De partij was de vijfde voor de ploeg uit Frimangron. Orveo Zeefuik gaf toe dat missers van zijn spelers in de laatste fase zijn ploeg de das hebben omgedaan. “Aan de andere kant moesten mijn mannen weten dat Boetius een goede schutter is. Die man heeft gewoon drie driepunters na elkaar gescoord. Vreselijk!’’

Hoewel zijn ploeg haast 37 minuten de lakens uitdeelde, hield de coach van De Arend II er rekening mee dat de bal rond is. “Ik heb hieruit in ieder geval geleerd dat de motivatie erin gehouden moet worden’’, aldus Orveo Zeefuik, wiens ploeg bij de rust nog met 32-22 voorstond.

SCVU II klopte Yellow Birds eerder op de avond met 84-60. Routinier Oscar Patterson en Isaiah Emanuels werden de respectieve topscorers bij hun club met twintig om 21 punten.
Bij de vrouwen waren Ballers Club Wanica en De Arend met 60-56 om 63-56 de betere van titelverdediger Yellow Birds en SCVU.