Fränkel/Balkaran en Rensch/Molli winnaars eerste beachvolleybaltoernooi 2024

3 April 2024

Comments: 0

Chagnaz Fränkel/Sharon Balkaran en Faith Rensch/Juneadhy Molli zijn de eerste winnaars van het fundraising beachtoernooi van de Surinaamse Volleybalbond . Fränkel en Balkaran waren maandagavond op het veld van Torarica in de ‘Yelyco’-vrouwenfinale in straight sets de betere van Zefanja Sporkslede en Chanice Myr: 15-5, 15-8. ‘’De finale was niet challenging voor ons’’, merkte Fränkel na afloop op tegen de Ware Tijd.

Ze vond de eindstrijd gehaast. Daartoe werd besloten door de ingevallen schemering. In de voorronde werd de best-of-three nog tot 21 punten gespeeld. Om tijd te winnen, werd er in de finale gespeeld tot vijftien. ‘’In de voorronde was het toch wel anders tegen Sporkslede en Myr, die eigenlijk onze enige sparringspartners waren’’, vervolgde Fränkel.

Zij en Balkaran kijken in het vervolg uit naar meer toernooien op zand en ook dat meer vrouwen durven om te spelen.

De nichten Rensch en Molli van Marwina uit Moengo veerden in de U19-meisjesklasse tegen het Condor-duo Shemandy Clydesdale/Quiyenne Ladry terug van een verloren eerste set. Ze zegevierden uiteindelijk met 14-16, 15-12, 8-6.

Rensch vond het fijn dat het haar en Molli is gelukt om er met de zege vandoor te gaan. ‘’Ik was zenuwachtig, maar mijn nichtje gaf me de power om niet op te geven’’, verklaarde ze. ‘’Het is ons met Gods wil en de training van Lucas Hernandes gelukt’’.

Hoewel Molli haar nicht moed insprak, zag ze de overwinning niet echt zitten. ‘’Maar na de tweede setwinst kreeg ik meer believe. Dit is echt dankzij Gods wil en onze trainer’’, aldus Molli.
Hun partij tegen het Condor-koppel kende een enerverend verloop. De nichten stonden in de openingsset nog met 13-11 voor, voordat Clydesdale middels opeenvolgende aces gelijkmaakte. Ladry bezegelde de setwinst uit een overspeelbal gevolgd door een ace.

Nadat Molli in de tweede periode 14-12 maakte, dwong Rensch de tiebreak uit een serve af. In de beslissende derde set weken partijen tot 5-5 geen duimbreed voor elkaar. Molli maakte het winnende punt uit een overspeelbal in het achterveld.

De U19-jongensfinale tussen Roberto Benschop/Raphael Gilliot van de Scholen Volleybalvereniging en Jaïr Alimoenadi/Isaiah Olijfveld uit Marwina zal waarschijnlijk dinsdag worden afgewerkt. Hetzelfde geldt voor de halve finales tussen – Guillermo Linger/Kauan Nacimiento – David Pinas/Joshua Dwarkasing en Shemar Jameson/Jason Lesperans – Dean Kasdi/Anferney Schmeltz – in de mannencategorie. De locatie blijft Torarica.