Pan-Am kampioenschappen zitten erop voor Surinaamse baanwielrenners

8 April 2024

Met de deelname van Tachana Dalger op het onderdeel keirin kwam zondag een einde aan Surinames deelname aan de Pan-Amerikaanse baanwielrenkampioenschappen 2024 in Los Angeles, Californië. De Surinaamse wielrenster wist zich tijdens de openingsronde niet voor de halve finale ronde te kwalificeren.

Zij finishte in heat 3 van de zes participanten als vijfde. Slechts de eerste 2 rijders kwalificeerden voor de volgende fase. Slechts de eerste 3 stroomden door naar de halve finaleronde. Met dit resultaat kwam officieel een einde aan Dalgers en Surinames deelname.

Martha Bayona prolongeerde met succes haar titel op dit onderdeel. Luz Gaxiola eindigde in tegenstelling tot vorig jaar een plek hoger en pakte het zilver. Ze moest genoegen nemen met de 4e plek, terwijl landgenoot Kelsey Mitchell het brons pakte.

Het regionaletoernooi ging afgelopen woensdag van start. Suriname werd door Dalger Jaïr Tjon En Fa vertegenwoordigd. Laatstgenoemde eindigde overall als 7e op het onderdeel keirin en 4e op de 200 m sprint. Voor Tjon En Fa was het eindresultaat teleurstellend, aangezien hij het vorig jaar in San Juan, Argentinië zilver won en brons.