Regian Eersel ‘rouwt’ niet lang om verlies wereldtitel

12 April 2024

Comments: 0

“Ja, ik ben er allang over heen en ben nu alweer uit op revanche.” Dat zegt Regian Eersel tegen de Ware Tijd. Hij verloor vrijdag zijn wereldtitel kickboksen in de lichtgewichtklasse van One Championship aan de Fransman Alexis ‘Barboza’ Nicolas.

De kickbokser die onder de Surinaamse vlag vecht heeft de teleurstelling al achter zich gezet en heeft zelfs al een verzoek voor een re-match ingediend. “Het is te hopen dat Nicolas het zal aanvaarden.

Ondanks de teleurstelling erg groot was bij Eersel, duurde die niet al te lang. De vechter blikt met trots terug op de acht jaar waarin hij ongeslagen was en een heleboel records heeft neergezet.

Na terugkeer in Nederland heeft de vechter de beelden van de partij bekeken. Hij is van mening dat hij te weinig heeft gedaan om te winnen. “En als de fout bij mij ligt, is de teleurstelling niet meer zo groot en duurt het ook niet lang”,

Eersel is op basis van de beelden tot de conclusie gekomen dat hij niet actief genoeg was tijdens het gevecht in het Lumpinee Boxing Stadion in Bangkok. De onttroonde kampioen vindt dat hij meer punten had moeten scoren. “Ik was teveel erop gefocust om hem eruit te slaan en dat is mijn fout geweest omdat ik dan minder heb gescoord”, onthult hij.

Volgens Eersel was de 25-jarige Fransman iets slimmer in zijn strategie, maar vindt hij niet dat de uitdager meer heeft gedaan dan wat hij en zijn technische staf hadden verwacht. Hij vindt wel dat hij de kuittrappen van de Fransman beter had moeten blokken, omdat hij gaandeweg de partij daar wel last van ondervond. “Voor de rest heeft hij gewoon gevochten zoals wij dat hadden verwacht”, aldus de kickbokser, die nog wereldkampioen Muay Thai is. “Nicolas was wel goed in het bewegen of laten wij zeggen meer in het weglopen van mij.” Eersel hoopt gauw weer tegenover de Fransman te staan.

Volgens Eersel was de buitenlandse media van mening dat hij de winnaar was van de partij. Zij vonden hem actiever en aanvallender en ook dat hij meer druk zette op de Fransman. Zelfs denkt hij dat hij vooral bij de acht tellen die hij kreeg in de eerste fase van het gevecht, de tegenstander genoeg punten heeft opgeleverd.

De vechter is ingenomen met de reacties van het Surinaamse publiek. Vele waren dezelfde mening toegedaan als de buitenlandse media dat Eersel de betere was. Hij is blij dat zij hem niet hebben laten vallen en belooft hen weer plezier en vreugde te bezorgen in de toekomst.
Eersel begint vrijdag weer met de training.