RKC-doelman Etiënne Vaessen kiest voor Natio

3 April 2024

Comments: 0

‘RKC Waalwijk-doelman Etiënne Vaessen verrast met keuze voor Suriname‘. Zo kopt Telesport maandag, nadat Brian Tevreden, die door de Nederlandse krant De Telegraaf wordt aangeduid als ‘de technische man van de Surinaamse Voetbalbond’, bevestigde dat Vaessen gaat uitkomen voor de nationale voetbalselectie van Suriname. De 28-jarige Vaessen draagt de familienaam van zijn moeder. Zijn vader heet Burnet en is half Surinaams. De opa van de doelman is Surinamer.

Voetbalzone.nl meldde al op 25 maart dat de komst van de doelman dicht bij was. Aangegeven werd dat volgens Voetbalalert de keeper was benaderd door Stanley Menzo en dat de bondscoach samen met de Surinaamse Voetbalbond «druk bezig was» om de keeper van RKC Waalwijk te binden.

Vaessen heeft een kleine maand terug op 9 maart zijn tweehonderdste wedstrijd gekeept voor RKC. Via de amateurclubs Sint Anna Boys en Bredase Sportvereniging Boeimeer uit Breda, WSC uit Waalwijk en Brabant United belandde hij uiteindelijk in het seizoen 2015/2016 bij RKC Waalwijk. In dat competitiejaar maakte hij geen minuten.

Als 21-jarige debuteerde hij het seizoen daarop op 12 augustus 2016 voor de Waalwijkers. In de met 0-1 verloren uitwedstrijd tegen Emmen kwam hij al na 22 minuten het veld op voor de geblesseerde Tamati Williams. Vanaf het seizoen 2019-2020 speelt hij met RKC op het hoogste niveau in Nederland. Hij heeft een aflopend contract.

In het artikel van Telesport wordt gesteld dat Vaessen al in juni zijn debuut voor Natio kan maken. Op 5 juni start de Concacaf WK 2026-kwalificatiecyclus met de thuiswedstrijd in het Franklin Essed Stadion tegen Saint Vincent en de Grenadines. Drie dagen later volgt de uitpartij tegen Anguilla. In groep F zitten verder El Salvador en Puerto Rico.

De Telegraaf schrijft dat Vaessen is overtuigd om voor Suriname te spelen, kort na het aantreden van Menzo, die op 7 maart tijdens een persconferentie in Hotel Torarica officieel werd gepresenteerd. Zeventien dagen daarna volgde, na een mini-trainingskamp in Nederland, een oefenwedstrijd in Almere-Stad tegen Martinique .

Voor dat duel zaten vijf doelverdedigers in de voorselectie: eerste doelman Warner Hahn , Joey Roggeveen , Ishan Kort en de U20-keepers Jonathan Fonkel en Jahnilo Wiegel.