Vechtsporter Eersel lijdt pijnlijke nederlaag

9 April 2024

Comments: 0

2: Vechtsporter Eersel lijdt pijnlijke nederlaag

De onbetwiste heerser van het ONE Championship, Regian ‘’The Immortal’’ Eersel, is na acht jaar van dominantie van zijn troon gestoten meldt vechtsportinfo. In een spannende titanenstrijd tijdens ONE Fight Night 21 in Bangkok, Thailand, ging Eersel ten onder tegen de Franse Alexis Nicolas.

Eersel, die al jarenlang met ijzeren vuist regeerde over de lichtgewicht divisie, leek in de tweede ronde te wankelen na een harde trap van Nicolas. De scheidsrechter telde Eersel uit, wat een schokkende wending in het gevecht betekende.

Uiteindelijk ging de overwinning unaniem naar Nicolas, die de nieuwe ONE Championship lichtgewicht kickbokskampioen is. Eersel verliest weliswaar zijn kickbokstitel, maar bezit nog steeds de ONE Lichtgewicht Muay Thai wereldtitel.

‘’The Immortal’’ heeft een reputatie opgebouwd als een ongelooflijk opwindend talent om naar te kijken. Eersel claimde de inaugurele ONE Lightweight Kickboxing World Title in mei 2019 en veroverde later het inaugurele Muay Thai-goud van de divisie in oktober 2022.

Na vijf jaar te hebben geregeerd over de lichtgewicht kickboksdivisie, verliest Eersel zijn eerste belt.